Skip to content
Чупахівська селищна рада
Телефон +38 (05446) 99 999
Електронна пошта chupah_sr@ukr.net
Адреса вул. Воздвиженська, буд. 53
  • Наш край
    • Загальна інформація
    • Краєвиди
    • Вакансії
  • Управління
    • Керівництво
    • Депутатський склад
    • Виконавчий комітет
    • Постійні комісії
  • Діяльність
    • Сесії
      • Рішення сесій
      • Проекти рішень сесії
      • Розпорядження селищного голови
      • Результати поіменного голосування
      • Протоколи
    • Виконавчий комітет
      • Протоколи засідань виконавчого комітету
      • Проекти рішень виконкому
    • Програми та положення
    • Підприємництво
    • Звіт селищного голови
    • Соціально-економічний розвиток
      • Бюджет
      • Прогноз бюджету
      • Паспорт громади
      • Проекти розвитку
      • Річні плани закупівель
      • Інвестиційна діяльність
    • Фінансовий відділ
    • Регламент
  • Регуляторна політика
    • Планування регуляторної діяльності
      • План діяльності Чупахівської селищної ради з підготовки регуляторних актів
      • План-графік з відстеження регуляторних актів Чупахівської селищної ради
    • Відстеження результативності регуляторних актів
    • Оприлюднення проектів регуляторних актів
    • Перелік регуляторних актів
      • Архів переліку регуляторних актів
  • Громадянам
    • ВСЕ ПРО СОVID – 19
    • Графік особистого прийому громадян
    • Нормативно-правова документація та звернення громадян
    • Телефон «Гарячої лінії», телефон «Довіри»
    • Узагальнення підсумків роботи зі зверненнями громадян
    • Боротьба з корупцією
      • Повідомлення про корупцію
      • Запобігання проявам корупції
    • Зразок написання звернення
  • Публікації
    • FACEBOOK
    • Новини
    • Новини підрозділів
    • Оголошення
    • Асоціація міст України
    • Всеукраїнська школа онлайн
    • МінЮст інформує
    • Корисні посилання
    • Податкові питання
    • Безоплатна правова допомога
  • ЦНАП
  • КЗ Чупахівський ЗДО “Сонечко – 1”
    • Загальна інформація
      • Структура та органи управління закладом освіти
      • Кадровий склад закладу освіти
      • Установчі документи
      • Наявність вакантних посад, порядок і умови проведення конкурсу на їх заміщення (у разі його проведення)
      • Територія обслуговування, закріплена за закладом освіти його засновником
    • Публічна інформація
      • Публічні закупівлі
      • Закупівлі
      • Фінансова діяльність
      • Річний звіт про діяльність закладу освіти
      • Правила прийому до закладу освіти
      • Наявність гуртожитків
      • Матеріально-технічне забезпечення закладу освіти
    • Методична скарбничка
      • Освітні програми, що реалізуються в закладі освіти
      • Ліцензований обсяг та фактична кількість осіб, які навчаються в закладі освіти
      • Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами
      • Мова освітнього процесу
    • Організація харчування
    • Звернення громадян
      • Закон України “Про звернення громадян”
      • Відповідальний за надання консультацій та інформацій
      • Зразок оформлення заяв
    • Розмір плати за навчання, підготовку, передпідготовку, підвищення кваліфікації здобувачів освіти
    • Додаткові освітні та інші послуги
    • Правила поведінки здобувачів освіти в закладі освіти
    • Корисна інформація
    • Булінг
  • Публічна інформація
    • Доступ до публічної інформації
    • Нормативно – правові акти
  • Комунальні заклади (підприємства)

З 1 січня 2025 року в Україні набрали чинності нові правила забою тварин

Home > Новини > З 1 січня 2025 року в Україні набрали чинності нові правила забою тварин

З 1 січня 2025 року в Україні набрали чинності нові правила забою тварин

Опубліковано: 07.01.202507.01.2025 Автор: Адміністрація
0

З 1 січня 2025 року в Україні набрали чинності нові правила забою тварин
Вимога про посилення правил забою передбачається Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», відповідно до якого з 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, в якій він здійснений.

Вказане обмеження стосується тільки забою тварин з метою подальшої реалізації продуктів їх забою і не стосується забою тварин для власного споживання. Таким чином, якщо ви стаєте оператором ринку, тобто починаєте продавати свинину, то, відповідно підпадаєте під усі вимоги, пов’язані з безпечністю виробництва цього продукту.
Таке регулювання покликане на впорядкування господарської діяльності осіб, що пов’язана із забоєм тварин, а також врегулювання питання поводження з відходами забою.

Охтирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області також нагадує і про діючі вимоги до забою тварин, які передбачені статтею 34 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

  •  Забороняється забій тварин, які не супроводжуються ветеринарним документом, що засвідчує здоров’я тварин.
  •  Забороняється здійснювати забій свійських копитних тварин, диких ссавців, вирощених на фермі, відмінних від зайцеподібних, а також забій свійської птиці та кролів не на бійні, що має експлуатаційний дозвіл. Ця норма не стосується забою зазначених тварин в обсязі, що не перевищує трьох голів свійських парнокопитних тварин або інших копитних тварин на тиждень, за умови проведення передзабійного та післязабійного огляду державним ветеринарним інспектором або уповноваженим ветеринаром у порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері ветеринарної медицини, а також п’яти голів свійської птиці, кролів на день.

Звертаємо увагу операторів ринку харчових продуктів на те, що єдиним документом, яким супроводжуються об’єкти санітарних заходів, що перебувають в обігу, є товарно-транспортна накладна.

У разі виробництва та/або введення в обіг сировини, отриманої в результаті забою сільськогосподарських тварин (парнокопитних та інших копитних), товарно-транспортна накладна має містити відомості про ідентифікацію тварин, яка є обов’язковою, що підтверджують зв’язок між тушами, напівтушами, четвертинами, відрубами та шматками м’яса і твариною або групою тварин, від яких їх було отримано.

Пошук по сайту

Останні записи

  • День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 08.05.2025
  • Прості поради допоможуть українцям «залишити гроші собі»: стартувала інформаційна кампанія щодо енергоефективності 07.05.2025
  • Наталія КІЯШКО: Консультаційний центр ДПС у Сумах – комунікаційний міст з бізнесом 06.05.2025
  • Правила використання пестицидів при обробках приватних земельних ділянок біля домоволодінь, в межах населеного пункту фізичними особами 05.05.2025
  • Правила застосування пестицидів та агрохімікатів у сільському господарстві 05.05.2025
  • Грант на навчання 35 000 грн від Med-Deo: твій шанс на успіх! 05.05.2025
  • Проєкт «Догляд за дітьми: Системний підхід задля кращого відновлення» 29.04.2025
Розробка та супровід від компанії "Оптимальні ІТ-рішення"